HULPDIENSTEN DS. A.J. (HANS) JONKER.

Met uw kerkenraad is afgesproken om met ingang van 1 januari 2020 mee te werken aan het werk in de gemeente. Deze werkzaamheden van een emeritus predikant noemen we in de kerk hulpdiensten. Het pastoraat, ondersteuning bij de verschillend activiteiten en meedenken met de kerkenraad staan op mijn werklijstje. Het is de komende tijd eerst kennismaken met elkaar en bekijken wat in de afgesproken 8 uur per week gedaan kan worden.

Mijn naam is ds. A.J. (Hans) Jonker, inmiddels met emeritaat (pensioen) en woon in Nieuw-Buinen, waar mijn vrouw ds. Anneke Wouda (u wel bekend) predikant is. In oktober 2018 zijn we hier in het Drentse land komen wonen. Mijn studie theologie deed ik in Groningen en in Amsterdam aan de VU, waar ik ook enkele jaren gewerkt heb. Als predikant werkte ik lange tijd in de gemeenten Langezwaag en Lippenhuizen (in Friesland) en ben nu ruim 25 jaar predikant. Daarnaast heb ik lesgegeven in het voortgezet onderwijs en aan een hbo-theologie opleiding. Oorspronkelijk kom ik uit het Gooi en ben dus in de loop der jaren meer naar het rustige Noorden getrokken. Met mijn hulpdiensten hoop ik een bijdrage te leveren aan uw gemeente.

Het pastoraat

In de komende tijd wil ik het werk in de gemeente Schoonoord zoveel mogelijk op één dag plannen. Als het mogelijk is afwisselend op een dinsdag, een woensdag en een donderdag. Om met uw kennis te maken wil ik afspraken met u maken en zal daarvoor telefonisch contact met u opnemen. Omzien naar elkaar is een belangrijke taak van de kerk. Ik wil daar graag aan bijdragen en hoop op mooie ontmoetingen. Wanneer u zelf een gesprek met mij wenst, wilt u dat dan doorgeven aan uw wijkouderling, die zal mij informeren. Daarna maak ik een afspraak met u.

Als predikant hoop ik een paar keer bij u voor te gaan in de eredienst, zodat we ook op die manier met elkaar kunnen kennismaken. Ik hoop op een goede samenwerking met u. Graag wens ik u Gods onmisbare zegen.

Met een hartelijke groet,

Ds. Hans Jonker.