HELP!!!!!!!!! Mijn gemeentelid is klusser.

Na de jaarlijkse zaterdagse klussendag waren er nog wat klusjes overgebleven voor een woensdagmorgen, nog net in oktober. Op weg naar deze klusjesdag fietste een gemeentelid haastig voor mij uit. Ik kon hem niet inhalen, hij had er echt zin in, wat een enthousiasme.

In de Rank werden we hartelijk verwelkomd met een kop koffie en cake. Wat een enthousiasme! Het dienblad stond vol met bekers. Komen die allemaal? Ja die komen allemaal! We waren met 8 vrijwilligers, een fijne groep om zo nog wat klusjes te klaren.

Na de taakverdeling ging iedereen enthousiast en vol goede moed aan het werk. Het was gezellig werken, we hadden geen muziek of radio nodig. Het was weer erg leerzaam! Hoe lap je de ramen zonder strepen achter te laten. Hoe haal je een oude stencilmachine uit elkaar om milieuvriendelijk af te scheiden. Het lokte ook een aantal discussies uit over het scheiden van afval. Tijdens het uit elkaar halen van die oude machine werd er zelfs nog een rol papier of stof gevonden die we misschien nog konden gebruiken voor het harsen van de benen. We kregen nog een leerzame uitleg dat we de benen beter niet konden scheren. Al met al een gezellige klusactiviteit waarbij we weer veel gelachen en geleerd hebben. Het voordeel was ook dat we deze middag of avond niet meer naar de sportschool hoefden. Alle spieren waren getraind, zelfs de lachspieren. Na een twintigtal ramen wassen, trapje of stoel op en af hadden de meesten het zweet op de rug staan. Wat een hilariteit bij het ramen wassen. De mannen die buiten aan het zwoegen waren dachten steeds dat we naar ze zwaaiden. We hebben ook nog heel wat vliegen gevangen die niet naar de Zuidlaardermarkt zijngeweest. Volgens een Drents vrijwillige wijsgeer ;” Bint mit de Zuudloardermarkt de leste vliegn weg”. Nooit van Afbeeldingsresultaat voor kousebandgehoord dus weer een Drents gezegde geleerd! Bij de  tweede koffiepauze kregen we een heerlijke verrassing. Het was zo lekker dat iedereen er twee van nam.  Kom de volgende keer maar eens meehelpen dan kun je zien en proeven waardoor we allen verrast werden. Weer een voordeel dat we de lunch over konden slaan. We zijn echt door onze vaste vrijwilligster in de watten gelegd. Tijdens deze pauze kwamen er heel wat verschillende onderwerpen voorbij. Er kwam zelfs kousenband en heilige boontjes op  tafel. De kousenband van een gemeentelid werden zolang dat hij het eigenlijk haast niet meer kon uitbeelden met zijn handen en voeten. En de heilige boontjes werden steeds heiliger. Een gemeentelid zag allerlei engeltjes op en om het boontje.

Het is echt allemaal gebeurd! Onbegrijpelijk! De verhalen, het plezier, de leermomenten, de verrassingen en natuurlijk alle klusjes die geklaard zijn. Maar het belangrijkste was de gemeenschapszin en de zin om te  proberen een gebouw als de kerk te onderhouden en te beheren waar we God kunnen blijven ontmoeten!

Afbeeldingsresultaat voor kerk