HUWELIJK EN AFSCHEID.

Afgelopen zomer ging het ineens heel snel! Zo snel dat ik niet helemaal kon voorkomen dat dit berichtje over mijn vertrek voor een aantal van jullie als nieuws komt. Tegelijk vertrouw ik erop dat de tamtam in Schoonoord prima heeft gefunctioneerd en de meeste mensen op de hoogte zijn van het feit dat ik eind september zal gaan trouwen en daarna zal verhuizen naar Veenendaal.

Dat betekent dat ik afscheid moet nemen van Schoonoord en dat vind ik ontzettend jammer. Ik had nog veel willen én kunnen doen en dat zou ik met liefde en plezier hebben gedaan! Ik heb goede herinneringen aan de drie jaren dat ik in het midden van de gemeente heb gewerkt. Wat was het goed om mee te leven, samen te bidden, nieuwe dingen te proberen zoals de Kliederkerk.

Per 1 oktober stopt mijn dienstverband in Schoonoord. De vrijdag daarvoor, op 27 september zullen Peter en ik gaan trouwen (een kaart is verstuurd naar de gemeente). Om die reden zal ik al wat eerder stoppen met mijn werkzaamheden, op 23 september. Tot die tijd hoop ik u te begroeten, spontaan op straat of bij een afscheidsbezoekje. Verder hoop ik op 6 oktober voor te gaan in de eredienst en dan ook op (feestelijke!) wijze afscheid te nemen.

Deze woorden zal ik nog wel een keer herhalen, maar ik wil ze nu ook al gezegd hebben: hartelijk dank voor de betrokkenheid en saamhorigheid die ik bij jullie heb gevoeld. Speciale dank ook aan de kerkenraad: de samenwerking was goed en de vergaderingen waren eigenlijk altijd gezellig en ongedwongen. Ik zal de vergaderingen zelfs gaan missen denk ik! Dank voor alle deuren die openstonden als ik spontaan eens langskwam. Dank ook voor het gestelde vertrouwen in mij.

Ik hoop dat ik in de afgelopen jaren duidelijk heb kunnen maken wat mijn diepste overtuiging is, een waarheid die altijd blijft: God houdt oneindig meer van ons - van u en jou en mij - dan wij ons kunnen voorstellen. Die liefde wil ons veranderen van binnenuit. Het wil harde harten zacht maken, verdrietige en gebroken harten genezen, het wil weer hoop geven voor de toekomst, uitzicht in moeilijke situaties. Er is geen grens aan God en er is geen grens aan zijn liefde.

‘Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid’, zegt Jezus in Johannes 10. Met die uitspraak wil ik eindigen. Graag zie ik u nog in september of op zondagmorgen 6 oktober.

Hartelijke groet,
Erika van der Laan