GEZAMENLIJK  JEUGDWERK

Om de bekende reden hebben wij in januari ook geen jeugdkerk gehad, wij proberen contact te houden met de jongeren om één keer in veertien dagen een thema met opdrachten te brengen en de andere keer antwoorden, voorzien van commentaar van ons en hopen dat we weer zo snel mogelijk bijeen mogen komen in de Rank.

In december heeft de jeugd van ons een advent aftelkalender gekregen, waarin teksten en opdrachten in staan verdeeld over 28 dagen. Velen kozen voor dag 16 met als tekst: Duisternis, kan geen duisternis verdrijven, enkel Licht is daartoe in staat. Haat, kan geen haat verdrijven, enkel de Liefde is daartoe in staat.

Ook kregen wij een prachtig gedicht, die ook nu nog zeer actueel is:

1)    Nu is de stille koude winter aangebroken,

Donker zijn de laatste dagen van het jaar

Mensen diep in de kraag van hun jassen gedoken

Lopend kleumend over straat.

Duister heeft van de wereld bezit genomen

Het hemelgewelf ziet grauw en grijs

Alsof er geen licht of warmte door wil komen

En mensen ook van binnen koud als ijs

Toch…. Breekt juist in donkere koude tijden

Voor velen besef van licht en warmte door

Waarin doorbreken van het lijden

Liefdevol in de kleine stal is ontstaan.

Wij wensen jullie sterkte  toe in deze tijd, succes met de studie en hou je haaks.