GEZAMENLIJK  JEUGDWERK

In januari en tot nu toe nog geen jeugdkerk gehad. Wij houden contact met de jeugd, door elke veertien dagen iets van ons te laten horen en brengen een bemoediging of een opdracht langs.

In  januari was het thema: Geloof en God ervaren: Met als vragen o.a.:Ervaar jij wel eens iets van God.

Wij willen jullie de antwoorden niet onthouden, die de jeugd aan ons door gaf, kunnen wij nog wel eens over nadenken.

O.a. 1) als ik bid dan focus ik mij op kleine dingen. Dingen die mensen zeggen, dingen die op mijn pad komen, die mij op de goede weg leiden.2) Als iets waar ik tegenop zag, uiteindelijk meevalt of zelfs goed gaat. 3) Er zijn situaties waar ik het gevoel heb, dat overledenen dichtbij je zijn en met je meeleven, Dit is sowieso een teken van God. 4) Ik denk soms wel eens “zou God hier mee te maken hebben”. 5)  Ja, maar vaak midden in de dag ben ik te druk bezig met van alles en nog wat. Maar eenmaal in bed, als ik de tijd heb, om over de dag te denken, besef ik me pas wat er allemaal is gebeurt en hoe dankbaar ik daarvoor ben.6) Als ik de straat oversteek en er een auto aankomt, die ik niet zie, maar opeens wordt afgeleid door iets en nog even wacht met het oversteken. Ik denk dat, dat gebeurt door God.7) Als ik met dieren bezig ben in de natuur, of iets speciaals is gebeurt die dag of als ik in de kerk zit en zing, bid of luister naar de preek. Allemaal prachtige voorbeelden.

Het thema voor februari was: Houd het dan nooit op???

Volgende keer hier weer over.

We hopen dat we in maart weer een echte jeugdkerk mogen houden, tot die tijd hou je haaks, succes met je studie en blijf gezond en wees dankbaar voor alles wat je nog wel mag en kunt doen!!!!!!

Licht na de nacht

De nacht was bang en zwart,
het licht was in de hemel uitgedaan.
Jezus' leerlingen met pijn in 't hart
waren de diepe stilte ingegaan.
Nooit heeft de kilte van 't verdriet
ooit zwaarder in de nacht gewaakt.
Geen vogel zong er meer een lied,
de aarde was in 't hart geraakt.

De morgen kwam zo vol van gloed,
de zon verscheen als hemels licht.
Een nieuwe dag kwam aarde tegemoet
en deed  de duistere deuren dicht.
'Wat zoek je toch, Hij is hier niet.
Weet toch, de Heer is opgestaan.!
't Is alles licht wat je hier ziet.
ja Jezus heeft het licht weer aangedaan.

Al lijkt het soms nog bange nacht
Weet dan dat Jezus alles heeft volbracht.

Diny Beijersbergen-de Groot.