Welkom op onze informatiesite

Deze site wil u helpen, voor het eerst of opnieuw, de weg te vinden in de Gereformeerde P.K.N. gemeente in Schoonoord.

Er zijn in de gemeente heel wat verschillende wegen en weggetjes.

Om te beginnen het pad naar de kerk toe. Dit pad wordt vooral op zondag bewandeld. Dan komen we samen om te luisteren naar het Woord van God, om te bidden en te danken, om te belijden en te offeren, om te loven en te prijzen. En misschien samen koffie drinken in de “Rank”.

Maar ook doordeweeks wordt dat pad veel betreden. Als we ons oefenen in de lofzang, op het koor of gospelgroep .

Als we bij elkaar komen op de gezelligheidsclub , een gemeenteavond of voor een rommelmarkt.

Er lopen ook veel wegen vanuit de kerk naar buiten. Op zondag, als we onze indrukken van de ontmoeting mee naar buiten nemen. Vanuit de gemeenschap treedt de kerk ook naar buiten  door middel van de bloemengroet , rondbrengen van kerst pakketten , het uitdelen van fruit met een sticker op de zomeravondmarkt, enz.

Maar ook wanneer we als kerkelijk werkster of ouderlingen op weg gaan voor ons bezoekwerk. Of, als diaconie of Z.W.O. de mensen onderweg wat steun willen bieden.

En dan zijn er nog de wegen naar elkaar. Op een kerkelijk overleg of vergadering bij iemand thuis bijvoorbeeld, maar ook om gewoon eens bij elkaar aan te komen. Om elkaar even te zien en te spreken. Om een eindje met elkaar op te lopen, met elkaar mee te leven en elkaar te bemoedigen.

In de gemeente laten we ons op al die wegen leiden door een Gids.

Hij wijst ons de weg naar God, de weg terug naar God.

Jezus Christus.

Hij wil ook ons leiden op de weg door dit leven.

Op de weg naar het Vaderhuis.

Hem willen we navolgen op zijn weg.

Zijn weg die door de dood heen, naar hét Leven leidt.

Om de navolging worden christenen wel mensen van ‘die weg’ genoemd.

Deze gids wil u uitnodigen om mee op weg te gaan in de gemeente. U vindt hier alle

relevante gegevens en adressen bijeen. Via dit boekje kunt u altijd wel een adres vinden waar u terecht kunt voor een bepaalde vraag, een activiteit, een bezoek, enz.

Kom gerust eens kijken, u bent van harte welkom, bij welke activiteit dan ook.

Maar weet u vooral welkom in het huis van de Here, onze God en Vader.

De Kerkenraad van de Gereformeerde kerk de “Wijngaard“ Schoonoord.

Klik hier voor alle andere informatie