KLUSSENDAG 12 OKTOBER.

Mensen, hei wal zien hoe schoon de kerke is! Ja, ja, zaterdag 12 oktober, 9,00 uur: een ploeg schoonmakers! Geweldig.

Zwaantje had de koffie klaor, dus eerst koffie. 't Wark weur verdeeld en het gung er om weg! Half 11 koffie met krentestoet, 't gung der in as koek en toen kwaam"n de verhaal'n: d'r was iene die zee: wee wel dat je onderdanig moet weez'n aan de man. Ze zee het wel maar zat wel een eind van heur man af.

D'r waar'n er meer die niet naost elkaar wolden zitten. Durfden ze misschien beter te praot'n.

De koffie was op en daor gung 't weer hen. De hiele binnen- en buitenboel mus schoon .Er bleef 1 emmertie in de kerk staon. Waorveur? 't Is niet duidelijk word"n. Toen was 't half 1: Zwaantje had een pan heerlijke soep kookt en er waar'n kadetties . 't Was zo lekker, ze hebt de bodem haost uit de pan krabt. Er was iene die zeurde om melk, is al zo old en nog niet van de fles of.

De panne leeg, 't brood bijna op en daor gung 't weer. Nou we hadd'n de goeien aan 't wark, al met al mooi op tied klaor en alles schoon. En gezellig dat het was. Mens'n hei je nog niet opgeev'n veur volgend jaor??  Maor wal aanmaak'n want vol is vol!! Mens'n allemaal bedankt voor je geweldige inzet!!