KLIEDERKERK 2019

Wat was het gezellig in de kerk, op 17 februari!
Wat waren er veel kinderen.

En veel te veel véél te lekkere hapjes na afloop van de dienst.
En wat zagen veel kinderen er mooi uit, met hun kleren van de koning en een kroon op hun hoofd. Zelfs een paar volwassenen zijn met een prachtige kroon op de foto gekomen. En veel mensen hadden een mooie armband met levensparels om na de dienst. Het zag er mooi en vrolijk uit. We vonden het fijn dat u en jij erbij was. De organisatie heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het resultaat was er ook naar, vooral dankzij het enthousiasme van de bezoekers. We hebben genoten.

Een eerste blik op de enquête die we hebben gehouden laat zien dat ook de deelnemers overwegend positief waren. Nadere ‘studie’ op de enquêtes volgt nog, maar we zijn nu al blij met de positieve reacties.

Dank aan de bakkers voor de cakejes, kwarktaartjes, caramel-walnootcake, appeltaart, scones, arretjecake… en wat niet meer! En dank aan de spontane helpers, voor en tijdens de high-tea en na afloop. Kerk-zijn doe je samen, dat blijkt maar weer!

Met dank aan Henk Bouwman, onze hoffotograaf, zijn er mooie foto’s gemaakt van Kliederkerk. Deze komen op onze website te staan: ger-kerk-schoonoord.nl en op de Facebookpagina ‘Het gebeurde in Schoonoord. Drenthe’.

Volgend jaar weer!
Een hartelijke groet van de ‘Kliederkerk-organisatie’,

Tabitha, Bettie, Harry en Erika

De liedjes zijn gekozen, de leuke activiteiten die we samen zullen doen zijn bekend, de inkopen worden gedaan, de uitnodigingen en de posters worden geprint, de eerste bakkers hebben zich al aangemeld, het draaiboek is al zo goed als rond en rond de tijd dat u dit leest, zijn de drie basisscholen van Schoonoord/De Kiel ook bezocht: wij kunnen niet wachten tot het 17 februari is! We hebben zin in een nieuwe Kliederkerk en we hopen dat u en jij erbij zijn.

Mocht je de Kliederkerk vorig jaar om wat voor reden dan ook hebben gemist: heel jammer. Máár: dit jaar is er een nieuwe kans! Kliederkerk wordt heel gezellig én een eerbiedige dienst tot eer van God.

We beginnen om 10.00 uur, maar om 9.30 uur staat de koffie al klaar.

Bakkers zijn nog steeds welkom. Muffins, cake, taart of wat voor lekkers dan ook: we zouden uw/jouw baksel graag aanbieden aan onze gasten. Wil je dit doen, geef het dan door aan Bettie, Harry, Tabitha of Erika.

Zondag 17 februari is er weer een KLIEDERKERK

Tijdens kliederkerk gaan jong en oud samen,

op een creatieve manier, de betekenis

van Bijbelverhalen ontdekken.

Deze keer is het thema KONINGSDAG

Nog een keer een uitleg van wat Kliederkerk is:

Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn die is ontstaan in Engeland. Het is een manier van vieren voor jong en oud en vooral gericht op gezinnen. We denken dat dit een mooie kans is om opnieuw met gemeenteleden van alle leeftijden na te denken over God en Hem te eren met onze liederen en met onze gebeden. Er is geen kindernevendienst, geen jeugdkerk, want deze dienst is voor ons allemaal!

Tijdens de viering (kerkdienst) gaan we met elkaar bidden, zingen en Bijbellezen en daarna gaan we uit elkaar om op een creatieve manier aan het werk te gaan met het verhaal wat we zojuist hebben gehoord. We sluiten de ochtend af met koffie/thee en iets lekkers.

Er is dus tijd voor stilte en eerbied, maar we gaan ook plezier maken door samen te knutselen en te genieten van lekker eten.

We willen we de kinderen van de basisscholen én hun ouders weer uitnodigen om er bij te zijn.

VOOR DE GEMEENTELEDEN OPNIEUW DE OPROEP:

We zullen de Kliederkerk weer afsluiten met een hightea. Dat viel vorig jaar goed in de smaak en vonden we daarom voor herhaling vatbaar.
Voor het lekkers bij de koffie zoeken we nog mensen die iets willen bakken: muffins, cake, taart, brownies of iets anders lekkers. Vind je het leuk om dit te doen, geef het dan door aan Bettie, Harry, Tabitha of Erika.